09.08.1992. godine mučki su ubijeni Blaž Kraljević i 8 HOS-ovaca iz njegove pratnje

Za Bosnu slobodnu život svoj su dali, za sreću svih i pred Bogom jednakih!

“Devet ih je bilo, devet ko’ jedan bješe, u jednoj suzi rođeni, heroji zlatni ljiljani..”

“Mi ne damo nikakve podjele Bosne i Hercegovine, Bosna i Hercegovina je naša Domovina! To štitimo svojom krvlju i štitit ćemo! Ovdje se proljeva krv pripadnika HOS-a, HVO-a, Zelenih beretki te ta krv ne smije biti uzaludna. Ona mora biti temelj stvaranja jedne pravne i slavne države. Nećemo dati da više nitko gazi po malome čovjeku Bosne i Hercegovine. Najjače oružje je u našim rukama, a to je ljubav.. Ljubav za malog pogaženog brata… 

 

Politika Hrvatskih obrambenih snaga bila je usmjerena na političko i vojno savezništvo Hrvata i Bošnjaka u Bosni i Hercegovini protiv velikosrpske politike osvajanja Bosne i Hercegovine.


 

“Momci, nikakva ilegala ne dolazi u obzir. Ovo je moja zemlja, ja ću njome uspravno hodati dok sam živ. Drugo, i sami ste svjedoci da se s njima (vodstvom HDZ-a BiH) ne može ni razgovarati, ni dogovarati, ni pregovarati. Ja se dakle neću kriti. Momci, ako ova glava spašava Hrvatski narod, ako u tom pravcu ona nešto znači evo je odmah. Ne trebaju me čekati po busijama i zasjedama, evo im Blaža Kraljevića na pladnju ako je do njega. Laku Vam noć!”

Generalu Blažu, Marko, Osmane, Mario, Šahdo, Ivane, Rasime, Gorane, Vinko; za sve Hrvatsko, Muslimansko i Ljudsko: Hvala Vam!!!

Neka su Vam lake Bosanske planine i Hrvatske Ljubuške ravnice…

Blaž Kraljević
Spomenik Blažu Kraljeviću i suborcima

“Čujte: Mi ćemo opet doći, doći ćemo u sjaju sunca što se već sada rađa. Zbijeni ko’ mrka teška prijetnja i sa razvitim jedrima nove snage.”

Komentiraj

Molimo unesite komentar
Molimo unesite svoje ime